onsdag 4. desember 2013

Sin mors stolthet


I dag har jeg hatt hyggelig lunsj med sønnen min. Siden den var så tidlig som kl. 11.00 er det vel kanskje mer korrekt å kalle det brunsj.

Christoffer Kamal  er adoptert fra Sri Lanka. Jeg pleier å si at noe godt må vi jo ha gjort her i livet siden vi  fikk adoptere ham, for vi hadde nok aldri klart å lage noe så fint selv.

Han har ikke blitt noe mindre fin med årene! Han er definitivt sin mors og fars store stolthet og glede. Jeg er aller mest stolt av alt han har oppnådd på tross av. Jeg har alltid beundret mennesker som oppnår ting her i livet på tross av, heller enn på grunn av.

Han har hatt sine utfordringer i livet, bl.a dyskalkuli. Det har gjort at han har måttet ta noen omveier der andre kunne  ta “straka vegen” . Men i dag er han en anerkjent og ettertraktet lys tekniker. Det at han hadde en mamma som slet psykisk da han var liten, har også satt sine spor hos ham. Dette har gjort ham til en reflektert ung mann. 

Han er heldigvis ingen grubler som bekymrer seg for ting han ikke kan gjøre noe med, men som han sa i dag;  “jeg klarer liksom ikke å la være å tenke på det, at jeg ikke skal få beholde deg så lenge som jeg ønsker. Og morshjertet mitt gråter for at  han må utsettes for denne utfordringen også.

For noen år siden sa han til meg: “Dersom jeg kunne velge på nytt og leve en barndom uten en mamma som slet psykisk,ville jeg allikevel valgt den barndommen jeg har hatt, for den har gitt meg mye og lært meg mye også”.

Sånn kjenner jeg det også. Kunne jeg valgt om igjen ville jeg nok valgt den barndommen jeg hadde. Den har gjort meg til den jeg er i dag. Den har lært meg også mye. Gjennom å tørre å kjenne etter på det som var vondt og vanskelig i min barndom,  har jeg fått den styrken jeg trenger for å komme gjennom det som ligger foran meg.

Jeg føler meg så priviligert, som fikk lov å bli Christoffers mamma!

Ja noe godt må jeg nok har gjort her i livet…………..

5 kommentarer:

 1. Flotte flotte Christoffer, og flotte flotte du.

  SvarSlett
 2. Så nydelig skrevet Ellen. Tenker på deg. Klem

  SvarSlett
 3. Kjære Ellen tenker masse på deg og syntes du skriver så flott.

  SvarSlett
 4. Takk for fine tilbakemeldinger. Det er så godt å vite at det er noen der ute som tenker på meg og vil meg vel. Om noen skulle lure på det, så har Christoffer lest og godkjent teksten før jeg la den ut.

  SvarSlett
 5. En flott sønn du har. Og en flott mor har han også. Sender deg en klem

  SvarSlett