fredag 17. januar 2014

Strålende uten stråling.

 

Dette har vært en tøff dag. Jeg har ventet i time etter time på at legen fra Ullevål sykehus skulle ringe og gi meg resultatet av PET scan undersøkelsen. Er det aktuelt med stereotaktisk strålebehandling eller må jeg sette i gang med cellegift?

Da klokken ble halv fem uten at jeg hadde hørt noe var jeg på sammenbruddets rand og stod med telefonen i hånden for å finne en eller annen på Ullevål sykehus som kunne gi meg svar. Da valgte heldigvis legen å ringe.

Det hun kunne fortelle var at det ikke er aktuelt med stereotaktisk strålebehandling nå. Ikke fordi det er mange flere svulster, ikke fordi den har vokst.Den har faktisk ikke vokst i det hele tatt siden oktober, og den lyste ikke opp på CT bildene som ble tatt etter PET scan. Som legen sa; de kan ikke si med sikkerhet at den er ondartet en gang. Den må følges opp, og evt. kan de ta en biopsi av den.

De fant noe på lymfeknutene på høyre side av halsen og armhulen, men det kunne like gjerne være det de kaller en reaktiv lymfeknute. En betennelse eller en følge av operasjonen jeg hadde der.

Jeg vet ikke hva slags behandling som er aktuell nå, om det i det hele tatt er nødvendig med behandling, men det føles veldig godt at uansett hva det er kan det følges opp av kreftsenteret her i byen.

Konklusjon; veldig lettet, men også en smule forvirret og totalt utladet.

Nå er det helg! Martiniglass

5 kommentarer:

 1. Skjønner godt at du er utladet! Å vente en hel dag på en så viktig telefon er slitsomt. Ja, nå er det helg! :-)

  SvarSlett
 2. Det må ha vært en utrolig påkjenning å vente på den telefonen, men så godt at det ikke var et negativt svar! Varm klem til deg, og jeg ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 3. Det er håp i hengende snøre, er det ikke det det heter? :) Ha en flott helg, Ellen!

  SvarSlett
 4. Skjønner godt at det der var forvirrende - men det er jo et veldig bra tegn hvis hvadetnåenner ikke har flyttet seg det minste siden oktober. Det tyder i alle fall ikke på at det er noe aggressive greier. God helg til deg, håper du har flere positive beskjeder i vente.

  SvarSlett
 5. For en dag! -og så godt med den beskjeden :) Nyt helga (snøen er jo pen å se på, da!) og pust ut :) klemklem!

  SvarSlett